Tarieven en huurvoorwaarden gîte Les Bourdeaux, Dun-les-Places

Tarieven 2024 / 2025
April, mei: 325/340 euro per week. Juni, september, oktober: 350/375 euro. Juli en augustus: 375/400 euro.
Voor het linnengoed (bedlinnen, bad- en keukendoeken) komt er 25 (35) euro per week voor 2 (4) personen bij. Maar u mag het ook zelf meenemen.
Voor de eindschoonmaak komt er eenmalig 45/50 euro bij. Maar die mag u ook zelf doen.

Aankomst en vertrek
Zaterdag is wisseldag. De woning is beschikbaar vanaf 16 uur op de dag dat de huurperiode ingaat (of eerder in overleg) en dient op de laatste dag van de huurperiode voor 11 uur te worden verlaten.

Reservering en betaling
U kunt telefonisch of per email reserveren. Genoemde wijzen van reservering zijn bindend voor de opdrachtgever. 50% van de huursom dient binnen 10 dagen na de bevestiging (per email) te zijn overgemaakt. De reservering is een feit zodra de aanbetaling binnen is. De overige 50% wordt bij aankomst afgerekend.
Eventuele extra energiekosten worden achteraf verrekend.

Inbegrepen en niet inbegrepen
Inbegrepen in de huurprijs zijn bij normaal gebruik water, gas, elektriciteit (4kWh per dag), brandhout voor het eenvoudig te bedienen houtkacheltje en Wifi. Niet inbegrepen zijn eventueel gebruik van linnengoed, kosten van de eindschoonmaak, laadkosten van uw auto (11KwH-lader aanwezig) en gebruik van elektra boven de 4 kWh per dag.
Het huisje is eenvoudig maar gezellig en compleet ingericht. Zo is er een koelkast met apart vriesgedeelte, radio/cd-speler, oven/grill, magnetron, mixer, senseo, waterkoker, tv met dvd-speler en ontvangst van BVN (Wereldomroep) + de commerciële zenders van de Astra-schotel. Verder zijn er specerijen, suiker, thee e.d. Er liggen (wandel)kaarten en er is allerlei toeristische informatie; evenals tientallen boeken (detectives, romans, natuur). Buiten staan tuinstoelen, tafels en ligstoelen met kussens. Neem stevige wandelschoenen mee, een warme trui én een extra zaklamp, want de nachten in de Morvan zijn donker! (Vandaar dat je volop kunt genieten van de sterrenhemel.) Er staan vier eenpersoonsbedden, waarvan twee identieke, die 210 cm lang zijn. Verder twee van 200 cm met Nasa-schuimmatrassen. Ook is er een inklap baby/peuterbedje van Prénétal beschikbaar.

Personen en huisdieren
Het huisje is toegerust voor 4 personen, maar voor een vijfde persoon is ruimte. Bij boeking graag het aantal personen en huisdieren opgeven. Eventueel kan er een bed worden bijgeplaatst of een tentje in de boomgaard opgezet. Bij meer dan 4 personen en/of meer dan 2 huisdieren geldt een toeslag van 25 euro per week p.p. Probeer te vermijden dat uw huisdieren hun behoefte doen op het terrein en ruim eventuele uitwerpselen meteen op. Vergeet niet tijdig uw dierenarts te raadplegen of er wellicht inentingen nodig zijn voor Midden-Frankrijk, dat verschilt per jaar.

Schoonmaak en schoonmaakmiddelen
Er zijn schoonmaakmiddelen in het huis aanwezig. De eindschoonmaak kan door uzelf worden verricht. Voor uw vertrek wordt e.e.a. samen met u geïnspecteerd. Laat u de eindschoonmaak liever aan ons over, dan wordt het huisje door u bezemschoon opgeleverd en verzorgen wij de rest (€45/50).

LET OP: De afvoer loost op een septic tank. Daarom is het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en bleekwater absoluut verboden. Voorts mogen er geen zaken als tampons, maandverband, 'babydoekjes' of sigaretten door de wc gespoeld worden. E.e.a. zou het biologisch evenwicht in de septic tank verstoren. In het huisje wordt niet gerookt.

Annulering door de huurder
Annuleringen dienen telefonisch en schriftelijk te worden bevestigd. Bij annulering langer dan 3 maanden voor ingang van de oorspronkelijke huurdatum wordt 90% van het reeds ontvangen bedrag door de verhuurder gerestitueerd. Bij annulering korter dan 3 maanden voor de huurdatum wordt 50% van het reeds ontvangen bedrag gerestitueerd.

Annulering door de verhuurder
Indien de verhuurder door onverhoopte omstandigheden gedwongen is een reservering te annuleren, dan zal deze een huis van soortgelijke aard en prijs in de Morvan aanbieden. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan zal de verhuurder de reeds betaalde huursom geheel terugbetalen, echter zonder vergoeding van enigerlei schade.

Aansprakelijkheid
Gedurende het verblijf is de huurder aansprakelijk voor schade toegebracht aan de woning, de inventaris en alle zaken die tot het gehuurde object behoren. De verhuurder kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor schade of ongemakken in welke vorm dan ook (waaronder tijdelijke stroom- en/of waterstoringen) door welke oorzaak dan ook ontstaan, voor de huurders of anderen die zich in of bij het gehuurde huis bevinden.